Armstrong-hoiva-etusivu.jpg
fbsin.png
linkedinsin.png
instasin.png
 
merkki.png

HALUATKO MUKAAN?

Tee elämäsi paras päätös ja liity osaksi Armstrong-perhettä. Haluatko työtä, jossa voit kehittyä ja kasvaa tai tarjota työpaikkoja ihmisille, jotka ovat motivoituneita kehittämään itseään. Soita niin, jutellaan lisää.

Emme kerää CV:tä. Etsimme ihmisiä.

Keitä me olemme

Armstrong Hoiva

KuvaajaIrinaK_ValokuvaamoLuova066_edited.png

Juha Rautio

Olipa organisaatiosi päänsäryn aihe iso tai pieni, paassoittaen tai meilaten Juhalle

KuvaajaIrinaK_ValokuvaamoLuova009_edited.png

Elisa Helava

Ammattilaisen ja asiakkaan linkki

 
Image by National Cancer Institute

Asiakkaillemme meillä on tarjota erilaisia henkilöstöratkaisuja, motivoituneita ja sitoutuneita työntekijöitä, ja tukea arkiseen työnjohtamiseen. Tavoitteenamme on vapauttaa esihenkilön ja muun työnjohdon sekä hallinnon työntekijöiden aikaa kunkin perustehtävien hoitamiseen. 

 

Uskomme vahvasti, että Armstrongin toimintamalli mahdollistaa sitoutuneempia työntekijöitä, parempaa johtamista sekä aikaa oikeisiin asioihin, jolloin lopputuloksena syntyy parempaa palvelua ihmisille. 

 

Meitä motivoi palveluiden jatkuva kehittäminen ja vaikuttavuus, mahdollisuus tehdä asioita laadukkaammin, inhimillisemmin ja vahvalla ammattiylpeydellä. Haluamme ymmärtää työntekijöitämme paremmin luottamuksellisen keskustelukulttuurin avulla. Arvostamme jokaisen työpanosta, haluamme kuulla avoimesti palautetta työstämme ja sitoudumme kehittämään henkilöstömme työhyvinvointiin liittyviä asioita yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Image by Ani Kolleshi
 

Työhyvinvointiin vaikuttaa monikin asia. Hoitajat tekevät työtä mielellään, kun heidän omia toiveitaan kuunnellaan aidosti ja toiveisiin reagoidaan.  Armstrongilla työntekijöillä on mahdollisuus kehittyä ammatillisesti ja vaikkapa erikoistua johonkin tiettyyn erikoisalaan tai hoitomuotoon. Luonnollisestikin myös työstä saatava taloudellinen korvaus on oltava kilpailukykyinen, mutta kaikkea ei rahakaan ratkaise, eivätkä sinisiksi valaistut talot.  

 

Armstrong Hoivan turvallisissa vakituisissa työsuhteissa asiallinen palkkaus ja työyhteisön ja -tekijän hyvinvointia tukevat työterveyspalvelut ovat jo itsestäänselvyys.  Työtä tehdään usein tiimeissä, jolloin työntekijällä on kollegioiden tuki ja työtä voidaan jakaa tasaisemmin.  Yhdessä olemme vahvempia, yhdessä voimme muuttaa tulevaisuuden suuntaa ja korjata hoitoalan ongelmakohtia. Työn pitää tuoda arkeen palkan lisäksi tasapainoa ja turvaa. Hyvä työ luo edellytykset tulevaisuudelle, siksi haluammekin auttaa työntekijöitämme huolehtimaan myös heidän omasta jaksamisestaan ja työkyvystään. 

 

Vaikka onkin jo ehkä hieman kulunut lause, niin meillä Armstrongilla työntekijät ovat aidosti arvokkaimpia voimavarojamme.  Siksi myös panostamme heihin eniten ja haluamme auttaa heitä löytämään omat vahvuutensa, mahdollistaa ammatillisten toiveiden toteutumisessa sekä tukea kehittämiskohteiden vahvistamisessa.  

 

Hyvin johdetut ja kohdellut työntekijät ovat sitoutuneempia ja tekevät työnsä ylpeinä ammatistaan ja työnsä jäljestä. Näin myös se palvelun kohteena oleva ihminen saa hyvää hoitoa ja myös asiakkaat ovat tyytyväisiä. 

 

Positiivinen ilmapiiri luo ympärilleen iloa ja hymynsarkaa. Luodaan yhdessä käytäntöjä, joilla vahvistetaan yhteisön mukavaa tunnelmaa ja tehdään hoiva-alasta uudelleen positiivisen energian ja kiinnostuksen kohde työskennellä ja hakeutua koulutukseen.  

 

Tule sinäkin mukaan osallistumaan uudenlaiseen työyhteisöön tekijänä ja kehittäjänä. Meille Armstrongille. Jo tänään! 😊 

 

Yhteystiedot

Ollaan yhteydessä

Armstrong Hoiva Oy

Tulli Business Park

Åkerlundinkatu 11 D, 33100 Tampere

hoiva@armstrong.fi

fbsin.png
linkedinsin.png
instasin.png

Kiitos viestistä!